ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice ZŠ, MŠ a SŠ pro sluchově postižené České Budějovice

Září - Bramborová kaše - Dlouhá

Suroviny:
brambory, nejlépe varný typ C
mléko
máslo a sůl

Postup:
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Uvaříme v osolené vodě do měkka. Po uvaření slijeme vodu a brambory nejdříve rozšťoucháme s mlékem a potom vyšleháme s máslem, dosolíme. Bramborovou kaši podáváme jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.  Při servírování můžeme kaši ozdobit osmaženou cibulkou nebo pažitkou.

Jana Dlouhá

 

Seznam surovinLoupání bramborKrájení bramborVýměna dětí v krájeníVaření bramborPřidání mlékaPřidání máslaHotový výsledek

Dětský domov

Partneři

Operační programyJsme poctivá školaCKPzačni správněYourChanceJihočeský krajnadace ČEZVividbooks

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout